Verdachte beweert Rolex horloge gekregen te hebben
20 May 2016, 10:37
foto


Winston C. wordt verweten dat hij een Rolex horloge dat van diefstal afkomstig was, verkocht heeft. Volgens de verdachte heeft hij het horloge van wijlen Melvin Tob gekregen, die op 9 november van het afgelopen jaar doodgeschoten werd tijdens een roofoverval in Paramaribo. Hij werd dodelijk geraakt door de gewapende machten.

Winston C. beweerde dat hij niet wist dat het horloge van misdrijf afkomstig was en ook geen vermoedens hierover had. Volgens hem kende hij Melvin Tob al jaren.
Bij de politie had de verdachte verklaard dat hij geen naam zou noemen, omdat de politie de persoon niet zou vinden. Kantonrechter Sieglien Wijnhard vroeg de verdachte waar Melvin Tob woonde. Hij zei dat Melvin ergens op Munder woonde. Het exacte adres kende hij niet. Hij zou het horloge in november 2015 gekregen hebben.

Winston C. bracht het spul om te verkopen. Hij vroeg er euro 600 voor. De persoon die interesse in had, vroeg hem om het horloge achter te laten, want hij zou de waarde ervan op het internet opzoeken. Hij hield het spul een dag langer en toen Winston C. weer gebeld werd door hem, werd hij aangehouden door de politie.
Het horloge was tijdens een inbraak in een woning gestolen. De benadeelde heeft zijn Rolex positief herkend. De verdachte krijgt rechtsbijstand van advocaat Harold Belfor. Op 16 juni wordt deze zaak verder behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May