Houttransporteurs en district Para gaan wegen herstellen
19 May 2016, 23:07
foto
Vertegenwoordigers van houttransporteurs in Para praten met de districtsleiding van Para over herstel van wegen. (Foto's: BIC Para)


Vertegenwoordigers van houttransporteurs en concessionarissen van het Carolinagebied en de rijweg naar West Suriname, gaan met de districtsleiding van Para onderhandelen over herstel van deze wegen. De districtsleiding zal dit weekend een begroting opstellen en de bedoeling is dat de ondernemers mankracht, zand of zwaar materieel leveren. Alleen transporteurs en concessionarissen, die een bijdrage hebben geleverd, zullen toestemming krijgen om hun hout over de weg te transporteren.

Verwacht wordt dat de commissies samen met het commissariaat volgens een bepaald criterium de wegen herstellen en onderhouden. Er zal ook worden vastgesteld wat de bijdrage per ondernemer wordt; zij zullen afhankelijk van hun vermogen een bijdrage leveren, zegt het Burgerinformatie Centrum Para. De bijdrage moet niet in financiën maar in mankracht, zand of zwaar materieel. De leiding van het commissariaat zal het aangeleverd materiaal verwerken en controle voeren op de weg.

Het ligt in de bedoeling om de werkzaamheden spoedig te doen plaatsvinden, waardoor zij die een ontheffing bezitten, weer mogen transporteren. Het weggedeelte van Zanderij rijrichting West Suriname en de Rijweg Carolina, blijven voorlopig gesloten voor verkeer boven de 4-ton.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May