Beleid nodig voor aanpak drop-outprobleem
18 May 2016, 19:11
foto
Personeel van het MinOWC volgt een driedaagse workshop over aanpak van de drop-out problematiek. (Foto: MinOWC)


Personeel van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) volgt momenteel een driedaagse cursus om al in een vroeg stadium kinderen die drops-outs dreigen te worden te signaleren, en te voorkomen dat zij uitvallen. De workshop is in samenwerking met de United Nations Children’s Fund (Unicef).

De workshop moet leiden tot beleid om drop-outs te voorkomen. Als de kinderen al vroegtijdige schoolverlaters zijn, kan eveneens eraan gewerkt worden om ze op school terug te krijgen. Het is de bedoeling een landelijk onderzoek te verrichten om het drop-out probleem in Suriname in kaart te brengen, zodat op basis van statistieken en overige gegevens, beleid kan worden ontwikkeld, zegt de voorlichting van MinOWC.

Na deze training komt er mogelijk een landelijk drop-out onderzoek. Behalve personeel van het ministerie, was er ook staf van het ministerie van Onderwijs van Guyana aanwezig. Unicef hoopt dat er op dit punt een samenwerking kan ontstaan.

Onderwijsminister Robert Peneux zegt dat de samenleving moet investeren in het onderzoeken van het drop-out verschijnsel. “Elk kind moet zoveel als mogelijk de kans krijgen zich te ontwikkelen tot een volwaardige burger”. Hij vroeg aandacht voor de multiculturele Surinaamse samenleving en omstandigheden. Vanuit die context moet er een duidelijke definitie worden ontwikkeld van wat een drop-out precies is.

Yuro Dipotaroeno, onderdirecteur Ontwikkelingsdienst van het MinOWC, geeft aan dat deze workshop de eerste stap is om de drop-out problematiek op een efficiënte manier aan te pakken. De workshop is verzorgd door Myriam Martinez en Ingrid Tapia van het Unicef.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May