DOE betreurt uitspraken Stutgard via de media
18 May 2016, 15:24
foto


DOE betreurt het dat hoofdbestuurslid Ricky Stutgard via de media oproept dat de partij uit de coalitie moet stappen. DOE gaat in op de besluitvorming om met de NDP in zee te gaan. Er zijn ook evaluatiemomenten geweest binnen de partij, waarbij Stutgard niet aanwezig was.

De verklaring van DOE:
Wij hebben kennis genomen van de informatie over DOE, welke door de heer Ricky Stutgard sinds begin van deze week wordt verspreid via de media.
Voor de goede orde wensen wij u te informeren over het democratisch proces, welke vooraf is gegaan aan het besluit tot deelname in de huidige regeercoalitie. Op uitnodiging van de NDP zijn er aftastende gesprekken geweest op basis van een motie van de algemene ledenvergadering. De leden van de partij zijn over de resultaten geïnformeerd. Er zijn duidelijke voorwaarden die DOE gesteld heeft, in verband met een mogelijke samenwerking.

Tijdens een congres van de partij op 5 augustus 2015 werden de resultaten van de onderhandelingen voorgehouden aan de leden. Er is na discussie hierover een stemming geweest. Negentig procent van de kernen heeft aangegeven het eens te zijn met de samenwerking. Er was dus sprake van een meerderheidsbesluit op basis van het concept-regeerakkoord.

Na deelname zijn er twee momenten met de DOE leden geweest waarbij de samenwerking werd geëvalueerd. De laatste Ledenvergadering vond plaats in april 2016. Het advies was dat op basis van evaluatie van het regeerakkoord de samenwerking moest worden voortgezet met in acht neming van concrete stappen.
Het bevreemdt ons dat de heer Stutgard zich als hoofdbestuurslid uitspreekt terwijl hij lange tijd afwezig is geweest op vergaderingen van het bestuur, zonder af te melden. Ook aan de recent gehouden algemene ledenvergaderingen heeft het lid niet deelgenomen.

DOE kenmerkt zich door een sterke interne partijdemocratie waarbij leden zich kunnen uitspreken over allerhande zaken, de partij regarderende. Derhalve betreuren wij het dat een hoofdbestuurslid de weg van confrontatie via de pers kiest boven onze cultuur van dialoog, waarbij ongenuanceerde uitspraken worden gedaan over de positie, besluitvormingsprocessen en vooraanstaande leden van de partij, zegt DOE.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May