Wateroverlast Pararac- en Adangweg wordt aangepakt
16 May 2016, 21:12
foto
De lozingen aan de Pararacweg en de Adangweg worden opgehaald. (Foto's: Burger Informatie Centrum Para)


Over een maand hebben de bewoners van de Pararacweg en de Johanna Adangweg geen last meer van afvoerwater en regenwater dat hun erven en huizen binnenstroomt. Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft de werkzaamheden die deze problemen zullen oplossen, uitbesteed en de aannemer zal binnen twintig werkbare dagen het project opleveren.

De problemen zijn volgens technische rapporten veroorzaakt door de kleine omvang van duikers die in inritten en gesloten rioleringen zijn gelegd. Een effectieve doorstroming wordt hierdoor bemoeilijkt en de enorme hoeveelheid afvoerwater wordt slecht afgevoerd. Bij grote regenval stroomt het overtollige water in de woningen aan de Pararacweg en Johanna Adangweg.

De werkzaamheden houden in het vervangen van duikers in zeven privé inritten, het aanleggen van 60 meter gesloten rioleringen en het vervangen van acht meter duikers onder de Johanna Adangweg en elf meter duikers onder de doorkruising van de Pararacweg, met duikers met een diameter van een meter.

Verder worden de bestaande lozingen opgehaald en uitgediept en krijgen inritten keringsmuren. De afvoertrenzen in dit gebied moeten het overtollige water uit het Rijsdijkgebied en Lelydorpmijn afvoeren naar de Hoykreek. Aniel Ramoutar, vertegenwoordiger van de ondernemer, zegt dat er voorlopig houten loopbruggen worden gelegd voor de huishoudens.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May