Dodson: SRD 215 miljoen aan subsidie EBS afbouwen
16 May 2016, 07:42
foto
Minister Regilio Dodson geeft uitleg in De Nationale Assemblee over de stroomtarieven. (Foto: René Gompers)


Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen kan nog niet aangeven welke gevolgen het aanhouden van de energieverhoging zal hebben. De regering heeft besloten om de subsidie van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) af te bouwen. Hiermee is vorig jaar begonnen. Van mei tot januari 2017 zou nog eens SRD 215 miljoen aan subsidie afgebouwd worden. Dit is ook besproken met het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

De bewindsman antwoordt op een vraag van Starnieuws, dat nagegaan wordt wat de samenleving kan dragen. Na overleg zal worden bepaald hoe dit traject verder uitgevoerd kan worden. President Desi Bouterse heeft na een onderhoud met het bestuur van de Kamer van Koophandel en Fabrieken en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, besloten de verhoging die per 1 mei reeds doorgevoerd was, voor enkele weken aan te houden.

Deze kwestie zal worden voorgelegd aan de Sociaal Economische Raad en het Tripartiet Overleg. Dodson zegt dat hij niet het hele plaatje kent dat afgesproken is met het IMF. Zijn deel gaat over het afbouwen van de subsidie bij EBS, waarvoor acht maanden uitgetrokken was. Hij kan niet van te voren zeggen wat de uitkomst zal worden, omdat hierover nog dialoog gevoerd wordt.

Dodson blijft erbij dat het om een Surinaams programma gaat dat uitgevoerd wordt. Voordat het IMF in beeld was, was de regering al begonnen met het afbouwen van subsidies. Dit beleid is volledig in overeenstemming met de nieuwe Energiewet die behandeld en aangenomen is door De Nationale Assemblee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May