Berenstein: Geen IMF receptuur, waar is 'plan b'?
16 May 2016, 05:55
foto
De vakbondsleiders tijdens de protestmanifestatie van vrijdag. Tweede van links op de voorgrond, Robby Berenstein, voorzitter van C-47. (Foto: Raoul Lith)


C-47 voorzitter Robby Berenstein vindt dat het aan de regering ligt om met een alternatief te komen voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF). "Wij zijn tegen de eisen van het IMF en wij blijven erbij dat de verdere verhoging van de stroomtarieven teruggedraaid moet worden," zegt de vakbondsleider in gesprek met Starnieuws. Later op de dag wordt de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) ontvangen door president Desi Bouterse.

Berenstein zegt dat niemand weet wat de president overeengekomen is met het IMF. De samenleving is hier niet van op de hoogte. "Er is nog steeds geen samenhangend programma. Het crisisbeheersingsplan is niet bekend. De regering schijnt ook geen 'plan b' te hebben als het niet lukt met het IMF," betoogt Berenstein.

De vakbondsleider benadrukt dat de koopkracht enorm achteruit is gegaan. Ruim tachtig bedrijven hebben de deuren al gesloten. In gesprekken met het bedrijfsleven is duidelijk naar voren gekomen dat de tweede verhoging van de stroomtarieven niet gedragen kan worden.

Berenstein brengt in herinnering dat over de stroomtarieven al een overeenkomst was met de regering. De president heeft aan Ravaksur en het bedrijfsleven meegedeeld dat de verdere verhoging wordt aangehouden. Dit is ook meegedeeld in De Nationale Assemblee. Ineens kwam de regering met een tweede verhoging, zonder af te stemmen met de vakbeweging en het bedrijfsleven, terwijl er nog gesproken werd. "Dit is een van de eisen van het IMF, daarom zeggen wij 'weg met de receptuur' van het IMF," zegt Berenstein.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May