Nieuwe Filipijnse president wil doodstraf weer invoeren
15 May 2016, 22:52
foto
Rodrigo Duterte de nieuwe president van Filipijnen. (Foto: Reuters)


De nieuw gekozen president van Filipijnen, Rodrigo Duterte (71) heeft vandaag meegedeeld dat hij het Congres zal voorstellen om de doodstraf weer in te voeren. Deze was in 2006 afgeschaft. Duterte, die de bijnaam van 'The Punisher' heeft, deelde mee dat ordediensten het recht zullen krijgen om te schieten en te doden.

Duterte is op 9 mei gekozen. Hij kondigde aan dat hij met de harde hand zal optreden. De politie krijgt de opdracht om te schieten op criminelen die zich verzetten. De nieuwe president staat bekend als de misdaad verpletterende burgemeester van de zuidelijke stad Davao. Er zijn honderden mensen gedood om de orde te handhaven in de stad. Ook onschuldigen hebben hierbij het leven gelaten, onder wie ook kinderen. Duterte is enerzijds geliefd maar ook gevreesd. Zijn extreme uitspraken hebben gemaakt dat hij de verkiezingen gewonnen heeft.

Duterte gaf op de persconferentie zondag aan dat militaire scherpschutters ervoor zullen zorgen dat criminelen niet ontkomen. De doodstraf door ophanging wordt weer ingevoerd. Hij zou het liefst ook de doodstraf willen invoeren voor misdaden als drugshandel, moord en diefstal. Op 30 juni wordt 'The Punisher' beëdigd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May