Proces-verbaal CHS wordt in Advertentieblad gepubliceerd
15 May 2016, 06:11
foto
De namen en handtekeningen van de leden van het Centraal Hoofdstembureau op het proces-verbaal. Bij drie leden staat afwezig en bij één aanwezig.


Uit het proces-verbaal van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) blijkt dat vier keer vergaderd is om 'op een of andere manier' uitvoering te geven aan het vonnis van de kantonrechter. In feite wordt aangegeven door het CHS dat het vonnis niet uitvoerbaar is. Dit proces-verbaal is betekend aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. Administratief valt het CHS onder dit ministerie, dat ook belast is met de verkiezingsorganisatie.

Minister Mike Noersaliem bevestigt tegenover Starnieuws dat het proces-verbaal is betekend. Dit zal worden gepubliceerd in het Advertentieblad van de Republiek Suriname. Het proces-verbaal is niet betekend aan het hoofdstembureau van Wanica, waar Raymond Sapoen is gekozen en aan Saramacca, waar de verkiezing van Diepakkoemar Chitan heeft plaatsgevonden. Volgens de kantonrechter zijn Sapoen en Chitan teruggeroepen. Het CHS is bevolen om te voorzien in de vacature.

Het CHS verwijst naar de Kiesregeling over de procedure. Geconcludeerd wordt dat er een bodemprocedure gaande is en dat zaken in hoger beroep dienen. Starnieuws wist de hand te leggen op het proces-verbaal van het CHS.

Intussen hebben Sapoen en Chitan via hun advocaat Nailah van Dijk ook een kort geding aanhangig gemaakt om de werking van het vonnis op te schorten totdat een uitspraak is gedaan in de bodemprocedure. Ook wordt gevraagd om het besluit van het CHS te schorsen in afwachting van het vonnis in de bodemprocedure over deze kwestie die aangespannen is door Sapoen en Chitan.

U kunt het proces-verbaal hier downloaden.
pdf-icon.gif proces-verbaal_CHS.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May