Getuigen gehoord in verduistering- en diefstalzaak
13 May 2016, 02:24
foto


Otniël B. wordt beschuldigd van het verduisteren van een gouden ketting met een hanger en van diefstal van een andere ketting. Op de rechtszitting van donderdag heeft rechter Marie Mettendaf een moeder en dochter gehoord die benadeeld zijn door de verdachte.

Het meisje vertelde dat zij een relatie met de verdachte had. Zij had hem haar ketting overhandigd, omdat hij die een goudbad zou geven. Volgens hem zou het hooguit drie dagen duren. Ze kreeg de ketting echter niet terug. Hij had steeds een smoes wanneer ze erom vroeg. Toen de moeder van het meisje ontdekte dat haar dochter de ketting niet droeg, vroeg zij ernaar. Het meisje vertelde haar wat er aan de hand was.

De moeder kwam daags daarna erachter, dat ook haar ketting van haar nachtkastje verdwenen was. De dochter had Otniël B. thuis uitgenodigd. Ze waren alleen in huis en ze was in bad gegaan. De verdachte had toen mogelijk de gelegenheid benut om de ketting van de moeder weg te nemen. Het meisje bleef erbij dat ze de verdachte kansen geboden had en hem steeds wilde beschermen, totdat zij merkte dat hij loog en niet zou veranderen. De moeder deed toen aangifte bij de politie.

De moeder werd ook gehoord. Zij vertelde dat de verdachte steeds een andere verklaring had over de ketting. Ze wilde de sieraden thuis bij hem halen, maar hij gaf verkeerde adressen op. Ze had geprobeerd om deze zaak zelf op te lossen, maar Otniël B. bleef liegen en ontkennen. De moeder zei er 100 procent zeker van te zijn dat de verdachte haar ketting weggenomen had, omdat niemand anders in de woning geweest was.

De verdachte beweerde dat het meisje hem de ketting cadeau gedaan had. Bij de voorgeleiding zei hij dat de ketting kwijt was. Op de zitting beweerde hij dat die ketting ergens thuis moest liggen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May