Suriname mag rechtstreeks vliegen naar Amerika
12 May 2016, 00:01
foto
Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme en toppers van parastatale bedrijven uit de luchtvaartsector tijdens een persconferentie. (Foto: Raoul Lith)


Na ruim acht jaren achter de schermen hard te hebben gewerkt, heeft Suriname nu toestemming om rechtstreeks naar de Verenigde Staten van Amerika (VSA) te vliegen. De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft hiertoe toestemming gekregen. Ook de luchthavenfaciliteiten en veiligheid zijn in orde bevonden door de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA). Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft samen met de leidinggevenden in de luchtvaartsector, dit belangrijke nieuws meegedeeld woensdag op een persconferentie.

Minister Rusland geeft aan dat met deze ontwikkeling enorme mogelijkheden voor Suriname zijn geopend. Hij dankte de voormalige leidinggevenden van SLM en andere autoriteiten die jarenlang hieraan hebben getrokken. Deze kwestie zal commercieel worden aangewend om meer toeristen naar Suriname te trekken. Er zijn enorme mogelijkheden geopend voor Suriname om veel meer uit deze ontwikkeling te halen.

Louis Voigt directeur tevens president-commissaris van de SLM zei dat er hard is gewerkt. Samen met de luchthaven is de afgelopen acht jaar keihard geknokt. Hij is er trots op, dit moment mee te kunnen maken. Voigt merkte op dat de uitdagingen immens zijn. Met alle betrokkenen zal worden bekeken hoe te voldoen aan alle regels en voorwaarden om na te gaan wanneer de rechtstreekse vluchten naar Amerika uitgevoerd kunnen worden. Negentig dagen voor de eerste vlucht, moet worden aangegeven wanneer er wordt gevlogen. "Dit is een uitdaging voor inkomstenverhogende maatregelen," zegt Voigt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May