Dogojo: Alleen allerarmsten krijgen Sozavo-pakket
11 May 2016, 16:47
foto
In maart heeft Sozavo pakketten verdeeld in het Boven-Suriname-gebied. (Foto: min. Sozavo)


Alleen de allerarmsten die daadwerkelijk behoeftig zijn, moeten in aanmerking komen voor de voedselpakketten van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Zodoende kunnen zij ondanks de huidige sociaaleconomische situatie aan de minimale basismiddelen komen. Althans dat vindt Sozavo-minister Joan Dogojo.

Ze heeft de verschillende wijkhoofden van het departement erop gewezen om gedurende de registratieperiode erop toe te zien dat de criteria wordt nageleefd. De pilotfase van de Sozavo-pakketten is achter de rug en de bedoeling van de minister is om de distributie zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Eenieder die in aanmerking wil komen voor een pakket moeten kunnen overleggen dat hij maar één loon geniet. Het is aan het wijkhoofd en zijn veldwerkers om te beslissen als de aanvragen voldoet aan de criteria om in aanmerking te komen voor het pakket. “Indien nodig kunnen er ook uitzonderingen op de regel worden gemaakt.” Voor de mensen met een beperking zal het ministerie van Financiën speciale middelen ter beschikking stellen voor de pakketten.

In een persbericht zegt het ministerie dat alle aanvraagformulieren die vanuit de wijkkantoren naar het hoofdkantoor worden gestuurd, opnieuw zullen worden gescreend.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May