CBvS stelt koers voor vandaag op SRD 5,701 voor de US$
11 May 2016, 00:01
foto


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft vastgesteld dat de US dollar voor vandaag SRD 5,701 is. De prijs voor de euro is SRD 6,495. Vanaf nu zal de koers dagelijks worden bepaald. Er worden geen valutaveilingen meer gehouden. De CBvS heeft nog geen formele mededeling hierover gedaan aan de samenleving. Starnieuws verneemt dat de koers wordt bepaald op basis van de vrije markttransacties van banken en cambio's.

De valutaveilingen die op 22 maart zijn begonnen, zijn van de baan zoals eerder meegedeeld. Bij de eerste veiling werd door de CBvS US$ 10 miljoen verkocht. De koers sprong van SRD 4,04 naar SRD 5,16. De week daarop werd US$ 7,5 miljoen geveild. Vanaf april werden steeds kleinere bedragen geveild. Toen slechts US dollar een half miljoen werd verkocht door de CBvS, nam de belangstelling van de banken steeds meer af. De vraag bleef groter dan het aanbod. De laatste veiling werd op 2 mei gehouden. De koers voor de US$ ging van SRD 5,50 naar SRD 5,60.

Uiteindelijk bleek dat de veilingen niet het gewenste resultaat hadden. De koers kon niet worden verdedigd door de CBvS omdat er onvoldoende deviezen waren. De discrepantie met de parallelkoers bleef groot. Nu zijn er gesprekken gevoerd met diverse betrokkenen om de koers te stabiliseren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May