Breeveld trekt zich terug als initiatiefnemer Terugroepwet
10 May 2016, 13:46
foto
Carl Breeveld, fractieleider DOE, trekt zich terug als initiatiefnemer Terugroepwet. (Foto: Raoul Lith)


Carl Breeveld (DOE) trekt zich terug als mede-initiatiefnemer van de terugroepwet die vandaag in behandeling wordt genomen door De Nationale Assemblee. Dit heeft Breeveld schriftelijk meegedeeld aan Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons, die ook een van de initiatiefnemers is.

Breeveld deed de mededeling aan het begin van de vergadering. Hij wilde de brief voorlezen, maar Simons zei dat hij deze niet hoeft voor te lezen omdat het als inkomen stuk binnen is gekomen bij het college. Breeveld werd in de gelegenheid gesteld om een korte verklaring af te leggen. Hij haalde aan dat er diverse gerechtelijke uitspraken zijn gedaan over de terugroeping.

"Wij gaan niet mee in een politieke machtsstrijd als DOE-fractie. Wij hebben gezegd, wij willen wel de Terugroepwet wijzigen, maar wij gaan niet ervoor om de Terugroepwet te laten voor wat het is. Maar wat wij zeggen is, dit nu niet het moment is om de Terugroepwet te behandelen," zegt Breeveld.

Breeveld deelde mee dat hij tijdens de laatste huishoudelijke vergadering heel duidelijk heeft aangegeven dat voor DOE de anti-corruptiewet belangrijker is op dit moment. Die staat boven de Terugroepwet. Simons deelde mee dat de griffier al de opdracht heeft om voor donderdag de OIC wet en de anti-Corruptiewet op de agenda te plaatsen voor openbare behandeling. De vergadering is op dit moment geschorst.

U kunt de brief hier downloaden.
pdf-icon.gif Brief_Breeveld.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May