Brunswijk ontstemd over gedrag coalitie in Terugroepwet
10 May 2016, 01:44
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk vindt het beneden maat dat later op de dag de initiatiefwet in alle haast in behandeling wordt genomen door De Nationale Assemblee. Hij vindt het ook absoluut niet kunnen dat het Centraal Hoofdstembureau (CHS) bezig is met afronding van een proces-verbaal en advocaat Irvin Kanhai binnenkomt en er een stokje voor steekt. Het vonnis is nog steeds niet uitgevoerd. "Op deze manier wordt de democratie de das omgedaan en er is sprake van machtsstaat," concludeert Brunswijk.

De politicus zegt aan Starnieuws dat hij ongezouten zijn mening zal geven tijdens de openbare vergadering die vandaag wordt gehouden. "De NDP opereert als een maffia-organisatie waar de trias politica terzijde wordt gezet. De partij doet wat ze wil en wordt hierin ondersteund door Assembleevoorzitter Jennifer Simons, die een van de initiatiefnemers is van de ontwerpwet," betoogt Brunswijk.

Brunswijk zegt dat als dit gedrag geaccepteerd wordt, het hek van de dam is. De regering wil overal de controle over hebben, maar dit gaat te ver. Het vonnis is volgens Brunswijk duidelijk en moet gewoon uitgevoerd worden. Door nu de initiatiefwet door te drukken, wordt misbruik gemaakt van de macht. "Ik ga mijn mond niet houden op de vergadering. Dit kan echt niet," stelt de ABOP-voorzitter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May