Jurel treft infrastructurele maatregelen in Para
09 May 2016, 17:53
foto
Districtscommissaris Armand Jurel wordt verwelkomd op zijn eerste werkdag in Para. (Foto: BIC Para)


Districtscommissaris (dc) van Para, Armand Jurel, heeft de rijweg van West-Suriname vanaf Zanderij tot Bigi Poika per direct afgesloten voor alle vrachtverkeer boven 4 ton. Deze prioriteitsmaatregel werd vandaag aangekondigd op de eerste werkdag van de dc in het district. Verder zal de waterhuishouding in Para snel aangepakt worden. Volgens Jurel heeft hij vóór zijn komst al maatregelen getroffen om te voorzien in zwaar materieel dat nodig is voor infrastructurele werken.

De aanhoudende regen en de asdruk van zwaar verkeer maakt dat de conditie van de weg naar West Suriname steeds verergert. Jurel wilt voorkomen dat de gemeenschap in het achterliggende gebied van Para geïsoleerd raakt. De vrees bestaat dat de weg in een nog slechtere staat kan komen als er toch zwaar verkeer hiervan gebruik maakt. Dagelijks reizen schoolkinderen naar de scholen op Zanderij en centrum Para. Deze kinderen moeten half vier uit bed om de weg te trotseren zodat ze op tijd op school kunnen aankomen. Bij een goede staat van de weg hoeven zij niet zo vroeg op. Landbouwers reizen ook dagelijks af en aan, naar de markten in Paramaribo om hun producten af te zetten, meldt het Burger Informatie Centrum Para.

Jurel heeft bij zijn komst op het commissariaat van Para, het personeel en volksvertegenwoordigende organen opgeroepen om met vereende krachten te werken aan de ontwikkeling van het district. Agrarische productie, duurzaam toerisme en glasindustrie zijn enkele voorbeelden van projecten waarover er beleid gemaakt zal moeten worden. Het district Para heeft potenties die op de juiste manier uitgebuit moeten worden om het districtsfonds te versterken en het district verder te ontwikkelen. De dc zal spoedig alle functionele groepen in het district consulteren voor participatie aan besluitvormingsprocessen van zijn beleid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May