De Ster begint Lidbondentoernooi met winst
09 May 2016, 02:26
foto
Het team van de Ster, kampioen van Nickerie.


De Ster, kampioen van de Nickerie Voetbal Bond, heeft met 3-2 gewonnen van Bintang Merah, semikampioen van de Wageningse Sport Bond. Bij de voortzetting van het Elfde Lidbonden-toernooi in Regio West namen deze ploegen het op tegen elkaar. De Ster won de wedstrijd, de ruststand was 1–0.

De wedstrijd was in het begin saai. Beide ploegen waren gekleed in een geel shirt en zwarte broek, waardoor de spelers het verschil bijna niet konden uitmaken. Pas laat in de tweede helft werd op aangeven van de arbiter het shirt van spelers van de De Ster verwisseld in hun traditioneel groen tenue. Earl Simons was de gangmaker bij De Ster. Hij nam alle drie doelpunten voor zijn rekening en wist zo de eerste hattrick in het Elfde Lidbondentoernooi op zijn naam te schrijven. De doelpunten van Bintang Merah werden gescoord door John Phillip en Randy Jubithana.

Trainer Jo Kirton van Bintang Merah zegt dat hij met een onervaren ploeg meedoet aan het toernooi, maar gaandeweg zal het lukken om een vuist te maken tegen de tegenstanders. Hij is niet ontevreden over de wedstrijd, maar het kon beter.
De trainer van De Ster, Ernandes Winter zegt dat hij gewonnen heeft, maar is zeer ontevreden over het spel dat zijn jongens geleverd hebben. Weliswaar konden ze niet trainen vanwege de weersomstandigheden, maar De Ster heeft een ervaren team, dat het werk makkelijker moet kunnen klaren.

De uitslagen van de wedstrijden gespeeld in het Lidbondentoernooi zondag:
Regio Oost
Jong Sportivo (Albina) -Naw Jawaan (Meerzorg): 1-1
Real Bergi (Albina) - JVV (Meerzorg): 1-0

Regio Zuid
Ghana (Para) -BSV (Brokopondo): 1-2
OSV (Para) -Tahiti (Brokopondo): 1-3

Regio Midden
Parana (LSB) - SVW(LSO): 4-2

Regio Noord
Flora (NGVB) - Madrid (SVCB) : 6-1
Slee Jr (NGVB) - Real Abena Ston (SVCB): 4-0

Regio West
De Ster (Nickerie) -Bintang Merah (Wageningen): 3-2

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May