CLO wil informatie over sanering ambtenaren
03 May 2016, 17:52
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart.


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) wil met spoed informatie van vicepresident (vp) Ashwin Adhin over sanering van het ambtenarenapparaat. In een brief aan de vp schrijft CLO dat zij informatie heeft dat de regering van plan is ambtenaren naar huis te sturen om in aanmerking te komen voor een lening bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Vertegenwoordigers van het IMF hebben de CLO op 7 april laten weten dat “het slechts gaat om het afbouwen van subsidies en dat saneren van het ambtenarenapparaat niet aan de orde is.” CLO heeft dan ook haar achterban gerustgesteld dat zijn arbeidsplaatsen niet in gevaar zullen komen.

De CLO gaat verder in de brief en zegt dat de vp de Sociaal Economische Raad (SER) heeft geïnformeerd dat er plannen zijn om te komen tot sanering van het ambtenarenapparaat. De plannen van de regering zullen op korte termijn aan de Raad worden aangeboden voor advies. De CLO onder leiding van Ronald Hooghart benadrukt dat zijn organisatie niet zit in de SER. Hij vindt het dat ook vreemd dat de regering haar plannen hierover niet met de organisatie heeft besproken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May