Somohardjo gaat extra dankdienst houden
30 Apr 2016, 00:37
foto
De dolgelukkige voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo. (Foto: René Gompers)


“Dit is een bijzonder cadeau, mooier kan het niet,” glundert Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL). ‘Somo’ die op 2 mei 73 jaar wordt, is heel erg blij met het vonnis tegen het Centraal Hoofdstembureau (CHS). De rechter heeft geoordeeld dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan ‘teruggeroepen’ zijn en dat CHS binnen een week de opengevallen plaatsen moet invullen. “We gaan een dankdienst houden omdat ik een jaar langer op aarde mag zijn én voor het geschenk van de Almachtige,” kondigt Somohardjo aan.

De PL heeft na het bekend worden van het vonnis een spoedpersconferentie gehouden in het partijcentrum. “Dus Sapoen en Chitan kunt u niet meer aanspreken met ‘geacht parlementslid’ want het zijn gewoon burgers nu. Dat bevestigt dit vonnis,” deelt een blijde Somohardjo mee. “Over wie en wat Sapoen is zullen we het niet meer hebben, dat is voor ons een gepasseerd station. Op een dode hoef je niet meer te trappen. Die man is er niet meer voor ons. Hij vindt dat hij nog bij de PL hoort, dat waarderen wij.”

Somohardjo merkt op dat recht heeft gezegevierd en dat de zaak minder voorkeur geniet. De partij maakt zich klaar voor de volgende verkiezingen. “Deze regering gaat het nooit volhouden. We hebben ingeschat dat ze tot 2017 aanblijft vandaar dat we op 15 mei gaan starten, in Lelydorp, het zogenaamde bolwerk van Sapoen,” kondigt ‘Somo’ aan. “Hij vindt dat de stemmen van hem zijn maar dat is niet zo. Wanica is altijd PL, het maakt niet uit wie we zetten, ook al is het een kip. Ik zeg niet dat Sapoen een kip is maar al zouden we een kip plaatsen zou die kip binnenkomen."

Somohardjo roept de NDP op de uitvoering van het vonnis niet te dwarsbomen. “Ik roep de NDP op om niet moeilijk te doen, om niet dwars te liggen. Voer het vonnis uit, laat het volk ook geloof hebben in de rechtsstaat, laten we het beleven.” Op 2 mei wordt in het partijcentrum een dankdienst gehouden voor de jarige voorzitter die, zoals hij het illustreert 'in blessure tijd' zit. Op 7 mei wordt op dezelfde locatie de uitspraak van de rechter gevierd nadat moeders die lid zijn van de partij bedacht zijn geworden.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May