Rechter houdt verdachte getuigenverklaringen voor
29 Apr 2016, 04:08
foto


Marciano A. blijft erbij dat hij geen tas met inhoud uit het voertuig had gegooid en dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Dit gebeurde op 5 december van het afgelopen jaar. De politiemannen zagen dat de verdachte een vuilniszak en twee markttassen uit de auto gooide.
Later bleek dat het om marihuana ging. Kantonrechter Marie Mettendaf had besloten om op de rechtszitting van donderdag zijn neef die in het voertuig zat, te horen. Hij daagde niet op en de kantonrechter besloot de getuigenverklaringen voor te lezen.

De verdachte werd tijdens een politiecontrole te Klaaskreek aangemaand om te stoppen, maar hij reed door. De politie reed hem klem. De wetsdienaren zagen dat de verdachte een tas met inhoud weggooide uit het voertuig. Daarnaast had hij ook geen autopapieren bij zich. De verdachte onderhoudt de route Atjoni- Paramaribo vice versa.

De politie had een tip gekregen over de verdachte. Meegedeeld werd dat de man drugs zou vervoeren. Zijn neefje dat voorin in de auto zat, vroeg hij om op de achterbank te liggen. De autopapieren heeft de verdachte nog steeds niet kunnen tonen. In het voertuig zaten er meer mensen, maar niemand stapte in of uit het voertuig tijdens de rit. Het neefje viel in slaap en werd wakker toen zij de controlepost te Klaaskreek naderden. Hij zag dat de politie zijn oom wenkte om te stoppen, maar deze reed gewoon rustig door om daarna zijn snelheid op te voeren.

Het neefje verklaarde dat de verdachte een tas voorin bij zich had. De tas die gevonden was, leek wel op een van de tassen die in het busje waren. Hij heeft de verdachte de tas niet zien weggooien. Marciano A. wordt door raadsman Robby Neslo bijgestaan. Op 9 juni zal deze zaak verder behandeld worden.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May