Uitbreiding installatie alleen na toestemming EBS
28 Apr 2016, 19:03
foto


Het is verboden om een reeds goedgekeurde installatie uit te breiden zonder medeweten en toestemming van de Energiebedrijven Suriname (EBS). Personen en bedrijven met een EBS-aansluiting mogen ook geen elektriciteit leveren aan derden. Een illegale uitbreiding of verzwaring van de elektrische installatie is zeer gevaarlijk en kan brand veroorzaken, zegt de EBS in een persbericht.

In de Algemene en aansluitvoorwaarden van de EBS staat dat elke uitbreiding van de installatie nadat deze is goedgekeurd door het bedrijf, via een erkende installateur bij de EBS gemeld moet worden. Er vindt dan herkeuring plaats van de installatie. Het verzwaren van de beveiliging is een aangelegenheid van de EBS en mag nimmer zelf door de klant gedaan worden.

Ook het leveren van elektriciteit aan derden wordt gezien als een illegale uitbreiding. Het is niet toegestaan derden via een actieve aansluiting van elektriciteit te voorzien, zoals vermeld in de Algemene en aansluitvoorwaarden, zegt de EBS. Voorafgaand aan de levering van elektriciteit dient elke aansluiting te worden goedgekeurd. Hiervan is er geen sprake bij levering van elektriciteit aan derden.

De EBS benadrukt dat een illegale uitbreiding of verzwaring van de elektrische installatie zeer gevaarlijk is en zelfs brand tot gevolg kan hebben. Overtreders van de Algemene en aansluitvoorwaarden van de maatschappij, te maken zullen krijgen met bijpassende sancties.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May