Acties OBS afgeblazen; Financiën maakt geld over
26 Apr 2016, 14:44
foto
OBS-voorzitter Kenneth Themen


Leden van de Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS), die diensten verlenen aan het Nationaal Vervoers Bedrijf (NVB), hoeven niet ertoe over te gaan om de Wijdenboschbrug of de Van 't Hogerhuysstraat te bezetten. Minister Gillmore Hoedraad van Financiën heeft de helft van de achterstallige schuld overgemaakt voor de NVB. Het gaat om ongeveer SRD 9 miljoen.

Kenneth Themen, voorzitter van de OBS, bevestigt tegenover Starnieuws dat de bushouders uitbetaald worden. De acties zijn afgeblazen. De bushouders ontvangen alvast twee maanden achterstand. De derde maand is ook veiliggesteld. De NVB zal de komende week ook dat bedrag kunnen betalen.

Er was een achterstand vanaf oktober vorig jaar. De OBS had geëist dat in twee termijnen de betaling moest worden voldaan. Themen verwacht dat Financiën de volgende maand drie maanden uitbetaald. Dan is de achterstand volledig ingelopen, met zelfs een voorsprong. De bushouders en NVB zijn blij dat de mensen eindelijk geld kunnen ontvangen voor verrichte diensten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May