Getuigen gehoord in zaak dodelijke steekpartij
26 Apr 2016, 22:34
foto


Sanjaykoemar T. (42) wordt ten laste gelegd dat hij op 7 februari Moreno Mijnals (27) met een scherp voorwerp om het leven heeft gebracht. De vechtpartij vond plaats op het Hanna's Lustproject. Moreno werd per ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo waar hij de volgende dag de geest gaf. De twee hadden mot, omdat het slachtoffer de verdachte SRD50 moest betalen. Rechter Sieglien Wijnhard heeft in deze zaak op de rechtszitting van maandag twee getuigen gehoord.

De getuige verklaarde dat hij op die bewuste dag samen met het slachtoffer was. Op een gegeven moment hoorde hij Sanjaykoemar T. gillen tegen Moreno dat hij zijn geld terug wilde. Het slachtoffer zwaaide met een biljet van SRD 50, maar toen wilde de verdachte het geld niet meer. Zij raakten in een worsteling en het slachtoffer sloeg de verdachte met een stok. Zij raakten wederom in een gevecht. Daarna rende het slachtoffer op het erf en pakte een balk. Maar, hij werd tegen gehouden.Toen zag de getuige dat het slachtoffer bloedde. Hij was geraakt in zijn buikstreek.

De andere getuige vertelde dat hij bezig was soep klaar te maken voor zichzelf en het slachtoffer. Toen kwam de verdachte en vroeg naar zijn geld. Volgens deze getuige had het slachtoffer het geld niet om te betalen. Hij ging de straat op en sloeg de verdachte met een stok. Zij begonnen te vechten. Moreno rende het erf op en wilde met een balk terug gaan. Hij werd tegen gehouden door de getuige. Hij zag Moreno bloeden en bracht hem naar AZP.

Sanjaykoemar T. had verklaard dat het slachtoffer met een schaar naar hem zwaaide. Hij raakte in een worsteling en weet niet hoe de schaar het slachtoffer geraakt heeft. Geen van de getuigen zagen de schaar bij Moreno. Wel zag een van de getuige dat de verdachte een schaar in zijn hand had en die wegstopte in zijn broekzak.
Op 9 mei zal de verdachte verhoord worden in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May