WOVS weerspreekt kartelvorming tegen SuriSmiles
25 Apr 2016, 18:02
foto


Op 22 april 2016, heeft het managementteam van SuriSmiles een klacht ingediend bij een vertegenwoordiger van winkeliers bij de KKF. Volgens het managementteam worden winkeliers onder druk gezet door een Chinees kartel en tevens opgeroepen om geen Surismilespunten te geven aan geregistreerde klanten. SuriSmiles vindt dat een aantal winkeliers geïntimideerd en bedreigd om niet mee te doen aan Surismiles. Echter kon het management team geen bewijzen overleggen, zegt Gretl Wolfram, voorzitter van Winkeliers en Ondernemers Vereniging Suriname (WOVS).

Een lijst van winkeliers die gestopt is met Surimiles is afgegeven aan de vertegenwoordiger van KKF om deze na te trekken. Samen met de WOVS hebben twee KKF-vertegenwoordigers het onderzoek gepleegd, waarbij geconstateerd is dat de uitspraken van Surismiles niet op waarheid berusten, zegt Wolfram. Opgemerkt dient te worden dat SuriSmiles niet gewacht heeft op de onderzoeksresultaten van de vertegenwoordigers van de winkeliers bij KKF, om de door haar geponeerde beschuldigingen publiekelijk te maken.

Via de WOVS is er contact opgenomen met een aantal winkeliers uit de aangegeven lijst. Het blijkt dat er geen sprake is geweest van dwang en/of bedreiging. Oorzaak van de winkeliers die zijn gestopt met Surimiles heeft te maken met de huidige economische situatie. Instabiele wisselkoers en de afname van de koopkracht. De winkeliers hebben hierdoor minder inkomsten. De huurpenningen alsook verhoging van de nutsvoorzieningskosten drukken zwaar op de exploitatiekosten van de winkeliers. Ook hebben winkeliers aangegeven dat SuriSmiles geen verhogende verkoop brengt, maar juist extra onkosten.

De aansluiting bij SuriSmiles geschiedt vrijwillig, zo ook wanneer winkeliers besluiten om hun diensten niet meer te gebruiken. Om de exploitatiekosten te reduceren zijn ze genoodzaakt te stoppen met SuriSmiles. Er is helemaal geen sprake van Chinezen die winkeliers bedreigen. Voor onderhoudskosten van het SuriSmiles apparaat moet de winkelier maandelijks US$ 100 neertellen vermeerderd met kosten verbonden aan de zegels van de klanten die kunnen oplopen tot duizenden per maand. De WOVS betreurt de ongefundeerde uitspraken van de directie van SuriSmiles over bedreigingen en kartelvorming, alsook klanten op te roepen om de winkels die geen SuriSmiles meer aanbieden te boycotten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May