Cheque en champagne voor jarige Volksmuziekschool
22 Apr 2016, 22:54
foto
Fernandes-vertegenwoordiger George Cheng overhandigt de cheque aan Karin Refos, initiatiefneemster en voorzitter van de Nationale Volksmuziekschool.


De Nationale Volksmuziekschool heeft een extra cadeau gehad van de Fernandes Foundation. George Cheng overhandigde vandaag namens de organisatie een cheque van SRD 10.000 aan Karin Refos, initiatiefneemster en voorzitter van de school, die 10 jaar geleden is opgericht. Fernandes zal tijdens de première van ‘Ode aan het DOE Theater’ op 6 mei ook champagne leveren voor de gasten.

Het geld is ter ondersteuning van het Instrumentenfonds van de Nationale Volksmuziekschool. Het Instrumentenfonds is opgezet ter ondersteuning van kinderen, van wie de ouders niet in staat zijn een instrument aan te schaffen. Zij krijgen dan een instrument mee naar huis voor een zachte huurprijs variërend tussen de SRD10-SRD20 op maandbasis.

De Nationale Volksmuziekschool brengt met haar tienjarig bestaan een ‘Ode aan het DOE Theater’, een edutainment project om Surinaamse jongeren de geschiedenis in het kader van 40 jaar Onafhankelijkheid bij te brengen, middels een grootse musical/muziektheater. Regisseur Ivan Tai-Apin heeft met andere collega’s 22 Surinaamse jongeren geselecteerd en met behulp van de artistiek directeur Bud Gaddum is een band geformeerd die het geheel zal omlijsten. Kritische teksten van het DOE Theater van Thea Doelwijt en wijlen Henk Tjon zijn de basis van deze theatervoorstelling, zegt de school in een persbericht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May