Vijf jaar celstraf voor verkrachter
22 Apr 2016, 01:23
foto


Ricardo A. kreeg op de rechtszitting van donderdag een celstraf van vijf jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, opgelegd door rechter Sieglien Wijnhard. De veroordeelde heeft een achttienjarige mishandeld en verkracht op 5 september van het afgelopen jaar. Na de verkrachting dumpte hij haar langs de weg. Het slachtoffer was door haar nicht Xaviera S. gebracht naar de woning. Xaviera kreeg negen maanden waarvan drie voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Met deze straf blijft zij op vrije voeten.

De veroordeelde ontkent het feit gepleegd te hebben, maar het slachtoffer noemde hem de dader. Zij vertelde dat haar nicht en de verdachte iets afspraken, maar zij verstond hen niet. Zij zat op een stoel in de woning. Op een gegeven moment werd de deur door Ricardo A. dichtgemaakt en hij begon haar te betasten. Zij verzette zich, maar hij bleef erbij dat hij al had afgesproken met haar nicht. Het slachtoffer werd mishandeld en verkracht. Daarna probeerde de veroordeelde haar nog een keer te verkrachten, maar dat lukte hem niet.

De kantonrechter voerde aan dat Ricardo A. de tiener mishandeld had, omdat zij geen seks met hem wilde. Hij sloeg haar een blauw oog. Ze werd gedrukt tegen de muur en haar voeten werden met een bezemstok tot bloedens toe geslagen. Daarna heeft hij haar verkracht. Tenslotte zette hij haar in zijn auto en dumpte haar langs de weg.

Wijnhard merkte op dat de veroordeelde ontkend heeft op de rechtszitting, maar bij de politie het feit wel bekend heeft. Hij verklaarde dat Xaviera S. haar naar het huis had gebracht en dat hij haar mocht verkrachten. Xaviera S. moest hem betalen, maar zij had het geld niet. Hij werd bijgestaan door raadsman Harold Belfor. Xaviera S. had als raadsman Sonny Chotkan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May