Leraren gaan vrijdag weer naar school
21 Apr 2016, 14:28
foto
Het akkoord dat niet getekend is door de BvL, maar wel door FOLS.


De algemene ledenvergadering (alv) van de Bond van Leraren (BvL) gaat akkoord met het resultaat dat nu bereikt is met de regering. De overeenkomst moet nog getekend worden door de partijen. Het bestuur van de BvL wilde eerst fiat van de alv, voordat overgegaan wordt tot de ondertekening. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, heeft op een zojuist gehouden persconferentie minister Robert Peneux 'een ordinaire leugenaar' genoemd. Hij waarschuwt de minister en zijn team om rancuneuze maatregelen tegen leraren achterwege te laten. Wanneer het akkoord getekend is, gaan de leraren vrijdag weer naar school.

Valies heeft nog geen openheid gegeven over de bereikte resultaten. Hij geeft aan dat het herwaarderingsprogramma van de leerkrachten in werking zal treden wanneer het akkoord getekend wordt. Dat was een heet hangijzer. De BvL-voorzitter deelt mee dat Peneux met een vals document heeft gezwaaid op de persconferentie die hij maandag heeft gehouden. Volgens Valies gaat het om twee documenten. Op het document waar staat 'in principe overeengekomen', is ondertekend door de BvL. Daarnaast is er ook een document waar 'akkoord' op staat. Daar ontbreekt de ondertekening van de BvL. Marcelino Nerkust, president van de FOLS, heeft dat document samen met de regering getekend.

Valies benadrukt dat als straks het akkoord getekend is met de regering, zoals afgesproken, morgen het onderwijsproces wordt hervat. Hij deelt mee dat de minister en de leiding van het departement voor spanningen zorgen in het onderwijsveld. "Als de minister en zijn team komen aan één leraar, zullen ze de Bond van Leraren leren kennen. Dan is het war," waarschuwt Valies. Hij zegt dat de minister het volk misleidt en dan maakt hij anderen uit voor leugenaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May