Scholieren vandaag niet op straat
21 Apr 2016, 00:36
foto


De Samenwerkende Studenten Besturen (SSB) nemen vandaag een afwachtende houding aan. Zij hebben dinsdag en woensdag een stil protest gehouden. Woordvoerder Carlo Redmond zegt aan Starnieuws dat Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), contact heeft gemaakt met de SSB en heeft aangegeven bereid te zijn met de studenten te praten. Nu is het wachten op een reactie van de overheid, zodat het doel van de stille protesten bereikt wordt. De scholieren willen met de leraren én de overheid praten over de ontstane situatie en samen naar mogelijke oplossingen zoeken.

De scholieren zijn getogen naar De Nationale Assemblee. Ze zijn ontvangen door vicevoorzitter Melvin Bouva. Er is ook van gedachten gewisseld met het Nationaal Jeugdparlement (NJP) en de onenigheid is bijgelegd. “Ik denk dat nu alle plooien gladgestreken zijn,” geeft Redmond aan. “Wij gaan geen commentaar meer leveren op hen en zij niet op ons. Maar de SSB heeft naar voren gebracht dat zij niet wil samenwerken met het jeugdparlement,” benadrukt hij.

“We gaan vandaag even rust nemen en vergaderen. De BvL heeft ons benaderd. Nu wachten we op antwoord van de regering. Als we dat niet hebben gekregen, zal men zeker van ons horen. Met Bouva zijn er geen afspraken gemaakt, geeft Redmond aan. “Hij wilde van onze kant horen en van NJP. Er was een conflict tussen ons en dat is uitgesproken. Maar een samenwerking met NJP zal er niet zijn. Er is ook niet gesproken over de studentenbond in oprichting." Voor de SSB is belangrijk dat het gesprek met BvL en de regering snel komt, omdat de scholieren steeds verder achter raken, benadrukt Redmond. “We hebben nog geen datum geprikt, omdat we nog wachten op de regering. We willen met beide partners praten.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May