200 sleutels van woningen overhandigd te Oldenburg
21 Apr 2016, 05:37
foto
Lucretia Cairo kreeg als eerste de sleutels van haar nieuwe huis overhandigd te Oldenburg. (Foto's: René Gompers)


Oldenburg, gelegen aan de Ringweg, is het nieuwste huizenproject van de overheid. Woensdag zijn bij de oplevering ruim 200 sleutels overhandigd aan de huiseigenaren van Oldenburg, Richelieu te Commewijne en Hanna’s Lust te Wanica. Het huizenproject zal “ondanks de moeilijke tijden voortgezet worden, zodat meer Surinamers een eigen huis kunnen kopen,” belooft Jennifer Simons, voorzitter van De Nationale Assemblee.

De 127 huizen zijn door Dalian International en Sintec in veertien maanden opgezet. Er heerst bij zowel de bouwers, de vertegenwoordigers van de overheid en de nieuwe eigenaren, blijdschap, trots en dankbaarheid. “De regering onder leiding van president Desi bouterse heeft het weer bewezen,” merkt districtscommissaris Jerry Miranda op. “Dit was een droom, maar met deze president is het werkelijkheid geworden en wordt de nood van de mensen verlicht,” geeft hij trots aan. Mevrouw Udenhout, moeder van zeven kinderen, gelooft dat Jehovah, Bouterse gebruikt heeft om haar en vele anderen in staat te stellen een eigen huis te kopen. “Mijn kinderen hebben in twee jaar vier scholen bezocht, omdat we elke keer moesten verhuizen. Nu hebben we een eigen huis. Dank u wel president en uw team!” Er zijn bescheiden en sleutels uitgereikt aan 12 nieuwe eigenaren van Hanna’s Lust, 125 van Richelieu en 56 van Oldenburg.

Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, heeft namens de president de nieuwe eigenaren toegesproken. Net als de sprekers voor haar, heeft ze hen op het hart gedrukt de huizen en de buurt goed te onderhouden en op tijd af te lossen. “Ik ben ervan overtuigd dat de bank u zal begeleiden met het aflossen van de hypotheek, maar namens de president moet ik ook benadrukken dat u rekening houdt met uw uitgavepatroon. Dat u let op uw uitgaven, zeker in deze tijd. Bij het aflossen van uw hypotheek is het van belang dat u geld overhoudt om in uw dagelijks onderhoud te voorzien.”

Voor Simons is het van belang dat het woningproject onder alle omstandigheden wordt voortgezet. “Vandaag de dag hebben we moeilijke tijden in Suriname en heel de wereld. Het zal een uitdaging voor ons zijn om ondanks die moeilijke tijden, inventief en creatief te zijn om verder te gaan dat Surinamers van huizen worden voorzien. We zullen dit niet stoppen, we zullen op welke andere manier dan ook, ermee doorgaan” kondigt ze aan. Ze is de Chinese overheid dankbaar die de mogelijkheden biedt om dit plan voort te zetten. “We hebben het moeilijk, moni no de furu, maar we hebben onze handen we hebben ons hoofd, we gaan meer huizen hebben voor meer Surinamers.”

René Gompers
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April