Nu echt tijd voor jonge vakbondsleiders in Suriname
20 Apr 2016, 20:32
foto


Na het nieuwe echec van de voorzitter van de BvL (Bond van Leraren) moeten we nu echt afscheid nemen van de 'gedateerde' vakbondsleider(s) in Suriname.

Voor de zoveelste keer komt het tot uiting dat diverse seniore vakbondsleiders in Suriname niet beseffen dat we nu in een andere wereld leven en zij niet meer kunnen teren op mogelijke successen van het verleden.

Heden ten dage moet je naast macro-economisch inzicht ook in staat zijn zaken uit te onderhandelen, tevens is het kiezen van het uiterste middel bij iedere onenigheid, al lang achterhaald.

Indien je als vakbondsleider te snel stakingen afkondigt, ben je niet alleen dom, maar bewijs je aan je counterpart dat je geen kaas gegeten hebt van onderhandelingen. Je toont namelijk aan hoe zwak je bent door te snel je laatste 'wapen' uit te spelen.

Probeer het spelletje 'Stratego' maar eens uit
Deze gedateerde vakbondsleider(s) kunnen nu nog door de 'voordeur' hun afscheid afkondigen, het ander alternatief is via de achterdeur wegsluipen, met alle gevolgen van dien. Ik ben er namelijk van overtuigd dat bedoelde vakbondsleiders niet meer kunnen aanblijven en het ook niet zullen redden. De 'intercity' is al onderweg en niet meer te stoppen.

Er is namelijk een tijd van komen en een tijd van gaan, en de tijd van gaan is nu gekomen, anders gaat men zingen 'Luku en gi mi dan, hoog geboren laag gevallen'.

Wees wijs en blijf niet zitten om je status, want in deze nieuwe veranderde wereld, werkt het niet meer.

Denk aan de 'Iron Lady' van Engeland die de totale vakbeweging aldaar een zeer dure les heeft geleerd. Ze zijn, zoals u als vakbondslui zeker moet weten, nog steeds monddood.

Mijn advies is:
Draag het 'vaandel' met eer over nu het nog kan.

Een Volkswagen van 1970 of 1980 redt het niet meer tegen de huidige Maserati.

Orlando Samson
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May