Peneux: Scholieren en groot deel leraren weggebleven
19 Apr 2016, 14:44
foto
Veel scholen zagen er vandaag verlaten uit. Op het Natin was er nauwelijks een beweging te zien. Leerlingen zijn massaal weggebleven.


De VOS-scholen hebben vandaag niet gedraaid, ondanks de oproep van minister Robert Peneux aan leerlingen en docenten om zich aan te melden volgens het lesrooster. De bewindsman heeft rapportage gekregen van de VOS-directeuren dat er bijna geen leerlingen op school waren. Ook het overgrote deel van de docenten is weggebleven.

Peneux zei in het programma Bakana Tori aan Cliff Limburg vanmiddag dat de studentenbond in oprichting juist bij hem was gisteren om te vragen om de scholen open te houden. Aangegeven werd dat de scholieren recht hebben op onderwijs. Diverse schoolbesturen zijn het helemaal niet eens met de bond in oprichting en het Nationaal Jeugdparlement. Zij hebben een demonstratie gehouden aan de Domineestraat. Peneux gaf aan dat de studenten die vandaag actie gevoerd hebben geen contact met hem hebben gezocht, anders had hij hen ook ontvangen.

Intussen heeft een onderhandelingscommissie onder leiding van raadsadviseur Jules Wijdenbosch gesproken met de Bond van Leraren (BvL). Ook de ministers Peneux en Jennifer van Dijk-Silos zitten in de commissie. De BvL heeft aangegeven wat de knelpunten zijn. Peneux deelt mee dat Wijdenbosch aan de president verslag doet. Volgens de bewindsman zijn er wat lichtpunten om tot een oplossing te komen.

De minister gaf te kennen dat hij sinds zijn aantreden op 12 augustus alleen maar problemen op zijn bord heeft gekregen. Hij heeft de "tofste ontgroening" gekregen die een minister kan ondergaan. Na een oproep aan de leerkrachten waarbij hij aangaf precies te weten wat ze ondergaan, werd de bewindsman bijzonder emotioneel. Hij deelde mee dat hij dag en nacht werkt. Hij heeft geen auto van de Staat en leent die van zijn broer. Peneux betaalt ook zelf zijn brandstof. Hij barstte in tranen uit...
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May