SZF-directeur Kromohardjo: Medici maandag betaald
19 Apr 2016, 00:01
foto
SZF-directeur Rick Kromodihardjo.


De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) heeft sinds de vorige week haar huisbank de opdracht gegeven de overmakingen naar de eigen banken ten behoeve van de specialisten, te verrichten. Het gaat om de betaling voor poliklinische verrichtingen. Door diverse omstandigheden, waaronder overtrekking van de SZF-faciliteit bij de huisbank, is dit pas maandag geëffectueerd.

Dit zegt directeur Rick Kromodihardjo aan Starnieuws. De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) komt dinsdagavond in een spoed algemene ledenvergadering bijeen. Aan de orde zal worden gesteld de achterstallige betalingen door de verzekeraars. Verschillende verzekeringsmaatschappijen lopen maanden achter met de betaling. Sommigen zelfs zes maanden. De medici vinden dat zij te lang moeten wachten op betaling van geleverde prestatie.

De vorige week is het SZF in contact geweest met de VMS. “Het is de eerste keer dat dit zich voordoet. De afgelopen maand hebben we er vanwege de feestdagen – Phagwa en Pasen – zelfs voor zorg gedragen dat de overmaking aan de
dienstverleners, inclusief de ziekenhuizen, al op 22 maart heeft plaatsgevonden. Intussen hebben we er alles aan gedaan opdat de overmaking maandag heeft plaatsgevonden”, deelt Kromodihardjo mee.

Terwijl de dienstverleners in het verleden pas in de eerste week van de nieuwe maand konden beschikken over hun tegoeden, ziet de SZF-topman er sinds het vorig jaar op toe dat de overmakingen uiterlijk op de laatste dag van de maand geschieden. Hij spreekt dan ook de hoop uit dat een dergelijke overmachtssituatie zich niet herhaalt. “Het SZF zal binnen zijn vermogen er in ieder geval alles aan
doen dat tijdig wordt voldaan aan zijn verplichtingen," zegt de SZF-directeur.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May