Peneux: Scholen zijn dinsdag normaal open
18 Apr 2016, 17:28
foto
Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur tijdens de persconferentie.


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, deelt op een persconferentie nadrukkelijk mee dat de scholen dinsdag open zijn. Hij geeft aan dat de Bond van Leraren niet bepaalt wanneer onderwijsinstellingen open zijn. De directeuren van VOS hebben de bewindsman de verzekering gegeven dat de deuren van de scholen open zijn. Hij roept leerlingen en leraren op om volgens het rooster zich aan te melden op school.

Peneux merkt op dat Wilgo Valies, de voorzitter van de BvL, hem zondagavond heeft gebeld met de mededeling dat er geen principe-akkoord meer is. Hij verweet de regering ervan dat het document uitgelekt is naar de media. Peneux zegt dat voor hem nog steeds het akkoord geldt dat door drie partijen gesloten is. De regering, de BvL en de FOLS hebben overeenstemming bereikt en getekend. Peneux voelt zich niet verantwoordelijk voor het uitlekken van de overeenkomst naar de media.

Kenneth Slooten, adviseur van de president, is ingegaan op de onderhandelingen die zijn gevoerd met Ravaksur. BvL en FOLS maakten hier ook deel van uit. De regering heeft zich op het standpunt gesteld dat gekeken wordt naar de belangen van alle groepen. De BvL kwam ineens met eisen, die apart van de gesprekken zijn die met Ravaksur gevoerd werden. Op gegeven moment is BvL niet naar de vergadering gekomen en kondigde een werkneerlegging aan. Hij benadrukt dat na lang onderhandelen er een overeenkomst is bereikt. Ook met Ravaksur is afgesproken dat belastingkorting van SRD 50 wordt opgetrokken naar SRD 125. Hiertegen heeft BvL nimmer geprotesteerd.

Peneux zal aan de hand van een schriftelijke opzegging van BvL nagaan welke stappen er ondernomen zullen worden. Hij wil hier niet vooruitlopen op zaken. De bewindsman verwacht dat iedereen zich morgen aanmeldt op school. Na evaluatie zullen mededelingen worden gedaan over verschuiven van repetitierondes en SO's.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May