Girjasing vraag minister opheldering over lening RGD
19 Apr 2016, 02:53
foto
Assembleelid Sheilendra Girjasing


Assembleelid Sheilendra Girjasing (VHP) wenst van minister Patrick Pengel (Volksgezondheid) te weten of hij op de hoogte is van de gang van zaken bij de Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Volgens het Assembleelid heeft het stichtingsbestuur goedgekeurd dat SRD 10 miljoen geleend wordt, waarbij middelen van het land worden verpand.

De brief van Girajsing aan de minister

Geachte minister,
Middels dit schrijven wil ik, S.H.M. Girjasing, lid van De Nationale Assemblee, het volgende onder uw aandacht brengen.
Is het u bekend dat het stichtingsbestuur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) het besluit heeft genomen om een lening van minimaal SRD 10 miljoen aan te gaan bij de lokale banken, het liefst bij de Surinaamsche Bank (DSB)?
Is het u bekend dat als dekking het volgende is aangeboden: Contante middelen, eventueel uitstaande reçu’s en taxatierapporten van RGD gebouwen?
Een eenvoudig stichtingsbestuur heeft niet de bevoegdheid om ’s Lands middelen te verpanden. Hebt u als minister toestemming gegeven aan het stichtingsbestuur om de RGD gebouwen te verpanden?

Is dit de reden waarom Mevr Maaltie Sardjoe ontslagen is geworden; omdat zij pertinent weigerde om mee te werken aan het verpanden van de RGD gebouwen?
Gaarne wil ik weten wat de bedoeling van deze handeling is, gepleegd door het stichtingsbestuur. Conform de statuten is het de taak van het stichtingsbestuur om de activiteiten van de leiding van de RGD te controleren en niet te gaan zitten op de stoel van deze leiding.
Op grond van het bovenstaande hoop ik spoedig antwoord van u te mogen ontvangen,

S.H.M. Girjasing
DNA lid
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May