Berenstein: Geen akkoord over verhoging stroomtarief
18 Apr 2016, 00:01
foto
Robby Berenstein, voorzitter C-47 en coördinator Ravaksur


Vakbondsleider Robby Berenstein, coördinator van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), weet niks van een akkoord dat zou zijn bereikt over aanpassing van de stroomtarieven. President Desi Bouterse heeft vrijdag meegedeeld in De Nationale Assemblee dat minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen hem heeft verteld dat in de commissie waar de vakbeweging en bedrijfsleven participeren, een principe-akkoord is.

Berenstein benadrukt dat de werknemers niet in staat zijn een verhoging van de stroomtarieven te betalen. Daarom is met president Bouterse overeengekomen dat de verdere verhoging van de tarieven wordt aangehouden. Hiermee is de president ook akkoord gegaan. Ook in De Nationale Assemblee is aan de regering gevraagd om de verdere verhoging aan te houden. De tarieven zijn met 60% aangepast.

Michael Miskin die samen met Armand Zunder in de commissie zit namens de vakbeweging, zegt aan Starnieuws dat er geen overeenkomst is bereikt. Er zijn voorstellen gedaan door EBS, maar deze zijn in discussie. Ook de vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zijn er nog niet uit.

Berenstein zegt dat er totaal geen rek meer in is om nog een verhoging van de elektriciteit te kunnen betalen. Een van de eisen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is het stopzetten van subsidies. Deze kwestie is nog een heet hangijzer. De president heeft aangegeven dat in overleg met de sociale partners een oplossing moet worden gevonden voor dit vraagstuk. De minst draagkrachtigen en kwetsbare groepen zullen worden ontzien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May