CLO blijft bij standpunt: 1 loonreeks voor alle ambtenaren
17 Apr 2016, 14:11
foto
De overeenkomst die gisteren getekend is door de regering met de BvL en de FOLS.


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) blijft erbij dat één loonreeks moet gelden voor alle ambtenaren. Als de regering besluit de leerkrachten een herwaardering te geven, moet deze voor alle ambtenaren gelden. Dit zegt CLO-bestuurslid Michael Miskin om een reactie gevraagd aan Starnieuws. Er is een overeenstemming bereikt tussen de regering en het bestuur van de Bond van Leraren en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS).

CLO zal inhoudelijk op de overeenkomst met BvL en FOLS komende donderdag ingaan, wanneer het 45-jarig bestaan van de vakcentrale herdacht wordt. Miskin geeft aan dat de CLO gewerkt heeft aan een wensenpakket en dit zal presenteren op de speciale assemblee van de ledenraad.

Het CLO bestuur had op 8 december vorig jaar in een onderhoud met president Desi Bouterse deze kwestie aangekaart. Op 19 december is het standpunt schriftelijk kenbaar gemaakt aan de president. Vanaf de invoering van Fiso in 2009 gelden twee loonreeksen. In 2012 is bij resolutie de twee loonreeksen gehandhaafd. Eentje voor de leerkrachten en één voor de Algemene Ambtelijke Dienst, het Korps Politie Suriname, Nationaal Leger, Korps Brandweer Suriname, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen (Douane) en verpleegkundigen.

De CLO heeft de president uitgelegd dat de leerkrachten in een voordelige positie zijn ten opzichte van de rest van de ambtenaren. Met de overeenkomst die nu gesloten is, wordt de discrepantie groter tussen onderwijsgevenden en de rest van de ambtenaren en met hen gelijk gestelden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May