Breaking news: Regering bereikt akkoord met BvL en FOLS
17 Apr 2016, 10:49
foto


De regering heeft overeenstemming bereikt met de Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). Starnieuws verneemt dat naast de heffingskorting die overeengekomen is met Ravaksur, BvL en FOLS, een halve maand extra is toegezegd aan de leerkrachten. De heffingskorting was al opgevoerd van SRD 50 naar SRD 125 per maand.

Het principeakkoord dat de onderwijsvakbonden in juni 2015 hadden bereikt met de regering, wordt nu ondertekend. De invoering van de herwaardering voor de leerkrachten zal op 1 februari 2017 worden uitgevoerd, indien de economische en financiële situatie dat toelaat. Bij de uitvoering van het herwaarderingsprogramma zal rekening gehouden worden met het niveau van de inflatie op dat moment.

De overeenstemming is zaterdag bereikt. Namens de regering hebben de ministers Mike Noersalim (Binnenlandse Zaken) en Robert Peneux (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) getekend. Wilgo Valies, voorzitter BvL), secretaris Asta Bonse en FOLS-president Marcellino Nerkust hebben hun handtekening geplaatst op het document.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May