President wil salarissen van 18-24 maanden terugdraaien
16 Apr 2016, 02:58
foto
President Desi Bouterse vrijdag in De Nationale Assemblee. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse vindt niet dat toppers van parastatale bedrijven 18 tot 24 maanden betalingen kunnen krijgen. Hij heeft niks tegen hoge salarissen bij bepaalde bedrijven, maar het aantal maanden moet worden teruggebracht.

Dit zei de president vrijdag in De Nationale Assemblee, waar hij de contouren van het herstelprogramma presenteerde. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is bereid US$ 478 miljoen te lenen aan Suriname. Ook andere financiële instellingen komen gelijk in met ongeveer US$ 400 tot US$ 500 miljoen. Er zal een integraal beleid worden gevoerd.

De president kondigde aan dat De Nationale Assemblee nodig zal zijn om bepaalde wetten aan te scherpen. Hierdoor is het mogelijk om zaken die scheef gegroeid zijn, recht te trekken. Het beleid houdt rekening met sociaal zwakkeren en kwetsbare groepen, maar 'de grote boys' moeten inleveren. Het plan wordt de komende dagen verder uitgewerkt, waarna vrijdag in De Nationale Assemblee de presentatie volgt. De regering/coalitie trekt zich op 17 en 18 april terug om de puntjes op de i te kunnen zetten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May