Beweging noemt Ramjiawan 'grootste schurk Politiebond'
16 Apr 2016, 00:00
foto
De trekkers van de VernieuwingsbewegingSurinaamse Politiebond. Van links naar rechts: Mielando Atompai, Raoul Hellings en Sergio Gentle. (Foto: René Gompers)


De Vernieuwingsbeweging Surinaamse Politiebond, heeft vrijdag een vergadering gehouden in het KOB-gebouw. De trekkers van deze beweging zijn Mielando Atoempai, Sergio Gentle en Raoul Hellings. Zij zullen maandag een kort geding aanhangig maken tegen het bestuur van de Surinaamse Politiebond onder leiding van Robby Ramjiawan. Zij hebben Ramjiawan ervan beschuldigd de grootste schurk te zijn die ooit de bond geleid heeft. De voorzitter van de bond voelt zich beledigd en gaat maandag ook een kort geding aanhangig maken.

De Vernieuwingsbeweging vindt dat de moties die ingediend waren op de algemene ledenvergadering (alv) van 12 april om het bestuur af te zetten, in feite als aangenomen moeten worden beschouwd. Het oordeel van de rechter wordt hierover gevraagd. De ontevreden bondsleden stellen dat het bestuur vijf jaar geen transparantie heeft gegeven in het beleid. Er is volgens de trekkers een terrein te Cupido geruild voor een perceel aan de Zwartenhovenbrugstraat. Ramjiawan heeft volgens Atoempai in de media meegedeeld dat er 400.000 euro is betaald. Dit zou niet waar zijn volgens een akte waarover de trekkers van de beweging, zeggen te beschikken. Ook de andere bestuursleden zijn volgens hen boeven. Zij zijn medeplichtig.

Bewijzen wegmaken
Ramjiawan heeft op de alv aangekondigd dat hij op 17 mei een commissie zal benomen die de verkiezingen zal leiden. De Vernieuwingsbeweging vindt dat bepaalde bewijzen weggemaakt kunnen worden. Aan de rechter wordt gevraagd om het huidige bestuur met terugwerkende kracht af te zetten, want volgens de moties is het vertrouwen opgezegd en het bestuur gevraagd om het mandaat onmiddellijk terug te geven. "Wij vragen de rechter om dit te toetsen, want het bestuur is afgezet," zegt Gentle. Er komt ook een civielrechtelijk proces om gelden van de bond terug te vorderen.

Hellings merkt op dat er per maand SRD 65 wordt betaald aan contributie. Het gaat om 2300 leden. Per jaar komt het neer op SRD 1,4 miljoen. Er wordt geen verantwoording afgelegd. Hellings benadrukt dat de transparantie zoek is. Het bestuur zou de belangen van de leden ook niet correct behandelen.

Laag gevallen
Ramjiawan om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij alleen over de slechte werksituatie eens kan zijn met de mensen, aangezien de bond niet alles heeft kunnen oplossen. "Voor de rest klopt niets. Ik ben zwaar beledigd door de beschuldiging dat de 'voorzitter de grootste schurk is die de Politiebond ooit gehad heeft'. Over de beschuldiging over de koop/ruil van een perceel, is alles volgens de normale procedure gegaan via de notaris en de bank. Ik kan het alleen maar betreuren dat sommige leden zo laag zijn gevallen dat zij geen respect meer hebben voor mensen en autoriteiten. Hun goede naam en eer worden door het slijk gehaald. Ik zal niet op die toer gaan, maar via de democratische weg hun laten corrigeren," zegt Ramjiawan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May