Verdachten horen strafeis in bromfietsdiefstal
16 Apr 2016, 13:21
foto


Ubziek W., Lorenzo D. en Harvey D. staan terecht, omdat zij in de nachtelijke uren van 3 september 2015 in het district Wanica, een bromfiets hebben weggenomen. De benadeelde miste ook zijn mobiele telefoon en gordijnen. De politie deed de ronde en zag drie mannen langs de straat aan een bromfiets sleutelen. Ze kwamen verdacht over en bij nader onderzoek bleek dat de rode bromfiets van diefstal afkomstig was.

De benadeelde had zijn bromfiets op zijn erf geparkeerd op slot gezet. De politie trof een sleepspoor van zeven meters aan. De verdachten legden steeds tegenstrijdige verklaringen af. Zij konden ook geen aannemelijke verklaring geven voor hun activiteiten.

Tegen Harvey D. die de bromfiets weggenomen had van het erf van de benadeelde, eiste officier van justitie Reshmi Rathipal, een celstraf van achttien maanden onvoorwaardelijk. Tegen de twee medeverdachte deed ze een strafvoorstel van twaalf maanden onvoorwaardelijk.

Raadsman Kries Bhoendie die Ubziek W. bijstaat, voerde aan dat het feit niet voltooid was en dat het nog om een poging ging. Verder zou deze verdachte niet op het erf geweest zijn en zou er geen sprake zijn van gezamenlijke uitvoering. Collega Sadhna Dulam die Lorenzo D. bijstaat, merkte op dat deze verdachte op de uitkijk stond. Hij zou de bromfiets niet weggenomen hebben. Georgette Leter staat Harvey D. bij. Bij deze verdachte zijn gereedschappen aangetroffen.
Rathipal voerde aan dat het om een voltooid delict gaat en dat er geen sprake is van poging. Zij vindt dat alle drie gesleuteld hebben aan de bromfiets en dat geen van hen afstand ervan had gedaan. Op 22 april zal er vonnis geveld worden in deze zaak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May