Persconferentie president uitgesteld naar woensdag
12 Apr 2016, 14:03
foto
Raadsadviseur Winston Lackin deelt mee dat de persconferentie van de president is uitgesteld naar morgen. (Foto: René Gompers)


President Desi Bouterse heeft besloten de persconferentie die hij vanmiddag zou houden, uit te stellen naar morgen. Raadsadviseur Winston Lackin deelde de media-vertegenwoordigers mee dat er nog overleg en discussie gevoerd wordt, waardoor besloten is om de persconferentie te verschuiven.

De coalitie heeft ook gevraagd om zaken nog verder te discussiëren. Journalisten reageerden verbaasd over de verschuiving. Iedereen had zich voorbereid op de persconferentie. Lackin legde uit dat morgen veel meer duidelijkheid is. De regering wil alle zaken gelijk meenemen, ook de onderhandeling van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), de Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS).

Lackin legde uit dat niet alleen met het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) is gesproken, maar ook met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, de Caribbean Development Bank en de Wereldbank. Het IMF heeft verder gesproken met het bedrijfsleven, de vakbeweging en De Nationale Assemblee. Lackin zei dat er nog niks getekend is met het IMF. Zaken worden nog een keer goed doorgenomen. De voorstellen, waaronder de fiscale maatregelen, worden in coalitieverband besproken. Daarom is besloten de persconferentie uit te stellen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May