COL wil aanpak ongewenste situatie Luchtvaarterreinen
12 Apr 2016, 08:13
foto
Hugo Blanker, voorzitter van de COL.


De Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren (COL) heeft president Desi Bouterse schriftelijk op de hoogte gesteld van 'de broeierige situatie bij Luchtvaartterreinen'. Gevraagd is om een wezenlijke verbetering van de werkomstandigheden en de rechtspositie van de werknemers. Er was een ultimatum gesteld voor aanvaardbare garanties, dat gisteren is verlopen. Vanaf vandaag wordt de lidbond, Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), in stelling gebracht om tot een werkbare situatie te geraken.

De WOL constateert dat de problemen niet alleen te maken hebben met het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Daarom heeft zij de moederorganisatie, gerapporteerd. Naast andere ministeries en diensten hebben TCT, Financiën en Binnenlandse Zaken en Volksgezondheid, directe verantwoordelijkheden voor de materiële verbetering. De nationale veiligheidsdiensten hebben ook direct belang bij het goed functioneren van het binnenlandse luchtvaartgebeuren, schrijven COL-voorzitter Hugo Blanker en secretaris-generaal Vivian Schattevo aan de president.

Zeer acuut is de weigering van de vliegmaatschappijen om zich langer te verbinden aan het betalingsregiem van de overheid. Hierdoor kunnen medewerkers van Luchtvaartterreinen na hun detacheringsperiode, niet worden vervoerd. Medewerkers en noodzakelijk materieel, brandstof en voeding kunnen ook niet worden ingevlogen. Gevreesd wordt dat er extra problemen kunnen zijn in verband met dringende medische hulpgevallen.

Voor de kwantitatieve bezetting zijn er op veel vliegvelden - voornamelijk - in de woongebieden, voldoende medewerkers. Er is een tekort aan gespecialiseerde medewerkers en noodzakelijk materieel, materiaal en brandstof voor terreinonderhoud. Het wied op de vliegvelden staat intussen zeer hoog en ongelijkmatig. Onder deze omstandigheden wordt het steeds minder verantwoord om landen en stijgen van vliegtuigen te garanderen. Ook de fysieke situatie van het stationsgebouw op verschillende locaties, dient aangepakt te worden.
COL merkt op dat er bij diverse andere lidorganisaties onrust heerst, maar de moederorganisatie geen inspraak krijgt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May