CBvS veilt dinsdag US$ 1 miljoen
11 Apr 2016, 09:52
foto


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft aan de algemene banken meegedeeld dat dinsdag US$ 1 miljoen zal worden geveild. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën had in De Nationale Assemblee vrijdag meegedeeld dat over de toekomst van de valutaveiling zondag mededelingen zouden worden gedaan aan de samenleving.

De CBvS houdt morgen de vijfde valutaveiling. De wisselkoers bij de laatste veiling steeg naar SRD 5,42. Verwacht wordt dat de koers morgen hoger zal uitvallen. De straatkoers is SRD 6,05 voor de US dollar, terwijl voor de euro SRD 6,80 wordt neergeteld.

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) had vrijdag de vraag gesteld wat er gebeurt met de ruim SRD 100 miljoen die ontvangen is voor de US$ 21 miljoen van de vier valutaveilingen. Hoefdraad antwoordde hierop dat de afgelopen dagen vergaderd is over de toekomst van de valutaveilingen. Zondag zouden er mededelingen worden gedaan over besluiten rond de valutaveiling. Deze toezegging in het hoogste college van Staat is niet waargemaakt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May