Hoefdraad: Zondag besluit toekomst valutaveiling
08 Apr 2016, 16:48
foto
Minister Gillmore Hoefdraad


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft De Nationale Assemblee vandaag meegedeeld dat de afgelopen dagen vergaderd is over de toekomst van de valutaveilingen. Zondag zullen er mededelingen worden gedaan over besluiten rond de valutaveiling.

Hoefdraad reageerde op vragen van Assembleelid Mahinder Jogi (VHP). Jogi had toestemming gekregen van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons om aan het begin van de vergadering enkele opmerkingen te maken over de valuta-veiling. Hoefdraad vroeg ruimte tot zondagavond voor een concreet antwoord hierover.

Jogi haalde aan dat er tot nu toe vier valutaveilingen zijn geweest. Er is US$ 21 miljoen geveild. Hij vroeg of de veilingsresultaten worden geëvalueerd. Er is meer dan SRD 100 miljoen opgebracht bij de veiling. Het Assembleelid wil weten wat er met de SRD's is gebeurd. Hij wenst ook te weten op welke manier er controle kan worden uitgeoefend op de goederen waarvoor verschillende veilingsbedragen zijn betaald. Jogi merkte op dat het systeem het vertrouwen niet heeft teruggebracht. Hij wil weten wat er verder zal gebeuren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May