Aandacht voor kwaliteitsonderwijs op workshop
07 Apr 2016, 23:23
foto
Deelnemers aan de workshop over kwaliteitsonderwijs (Foto's: MinOWC)


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft een tweedaagse workshop over het verhogen van de kwaliteit het Surinaams onderwijs georganiseerd. Er hebben ruim 75 deelnemers aan de bijeenkomst deelgenomen. De workshop is vandaag afgesloten in het Lalla Rookh gebouw. Eind april zal het thema in andere sessies verder worden uitgewerkt.

Koen Depryck, docent aan de Vrije Universiteit in Brussel is tijdens de bijeenkomst ingegaan op het overstappen van maatschappelijk relevant onderwijs naar kwaliteitsonderwijs. Depryck behandelde, onder meer, de betekenis van een curriculum en de opstelling en het belang ervan.

Leerkrachten moeten volgens Depryck niet meer afhankelijk zijn van methodes, vandaar dat zij bewust gemaakt moeten worden van standaarden. De deelnemers moeten een gemeenschappelijk begrippenkader hebben, waarbij zij de termen die in de literatuur en door specialisten worden gebruikt, beheersen.

Onderwijs is volgens de hoogleraar de “rode draad” in een samenleving. Het is belangrijk om te weten welke richting het ministerie op wil gaan met het onderwijs. Depryck meent dat er met de workshop de eerste stap gezet is om na te denken hoe het Surinaamse onderwijs verder uitgebouwd kan worden, zodat de relevantie ervan toeneemt, meldt de voorlichting van MinOWC
.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May