Veilingkoers is nu SRD 5,42 voor de US dollar!
07 Apr 2016, 12:13
foto
De veilingkoers is vandaag vastgesteld op SRD 5,42 voor de US dollar.


De wisselkoers is na de vierde veiling vandaag gestegen naar SRD 5,42 voor de US dollar. Er is vanmorgen US$ 2 miljoen geveild door de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De koers op straat is rond de SRD 5,65 voor de US dollar.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de randvoorwaarden niet aanwezig zijn om een stabiele koers te hebben. Vanaf het begin was het duidelijk dat de koers alleen maar omhoog zal gaan, omdat de vraag groter is dan het aanbod. "Als er geen samenhangend beleid komt en de regering doorgaat met geld verspillen, zal de koers niet stabiliseren," meent Gajadien.

Zijn collega van ABOP, Edward Belfort, had deze week in De Nationale Assemblee heftige kritiek geleverd op de valutaveilingen. Hij merkte op dat straks de monetaire reserve helemaal opgesoupeerd wordt door de veilingen. Hij zei ronduit geen geloof te hebben in de valutaveiling. Hij vroeg minister Gillmore Hoefdraad om zijn verantwoordelijkheid hierin te nemen en het beleid om te buigen. Hoefdraad antwoordde hierop dat de CBvS weet wat ze doet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May