'Meneer Van Dalen wacht op antwoord' niet meer geldig
06 Apr 2016, 04:28
foto


Het ezelsbruggetje Meneer Van Dalen wacht op antwoord is bij samengestelde reken-wiskunde niet meer van kracht. Schoolleiders van veertig pilotscholen hebben op dinsdag informatie gekregen over de nieuwe volgorde die gehanteerd zal worden bij samengestelde reken-wiskundige bewerkingen. Er zijn nieuwe afspraken gemaakt over de volgorde bij de samengestelde reken-wiskunde bewerkingen.

In opdracht van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft de commissie Invoering aangepaste samengestelde reken-wiskunde bewerkingen, de lesbrief ‘de volgorde bij samengestelde reken-wiskunde bewerkingen’ ontwikkeld. Deze lesbrief is bestemd voor elk onderwijsniveau en gaat op 1 oktober 2016 in. De commissie bestaat uit wiskundedocenten Ewald Levens, Usha Adhin, Indira Ramdin en Henri Blinker.

Volgens Daniela Rosario, coördinator van het Centrum voor Nascholing in Suriname (CENASU), zullen de pilotscholen het derde kwartaal van dit schooljaar werken uit deze lesbrief en zij zullen daarna verslag uitbrengen als de lesbrief voldoet om zelfstandig te werken of als er landelijk toch trainingen moeten komen voor zowel de pilot als de overige scholen.

De directeur van het directoraat Onderwijs, Natasia Bennanon, waardeert het dat de schoolleiders een vakantiedag hebben opgeofferd om de informatiebijeenkomst bij te wonen. Het MinOWC is de commissie erkentelijk voor het werk dat zij heeft verzet. De gezamenlijke inspanningen en expertise van de commissieleden heeft volgens Bennanon geresulteerd in een folder en een lesbrief, meldt het MinOWC.

Volgens Muriël Hoepel, onderdirecteur op het directoraat Onderwijs, hebben de pilotscholen drie maanden de tijd om aan de slag te gaan met de nieuwe methode voor de vierde, vijfde en de zesde klas. Zij wijst erop dat indien de lesbrief niet voldoet, er meteen contact opgenomen moet worden met het CENASU. Er zal dan worden nagegaan of er behoefte is om de training landelijk te verzorgen. “Het is belangrijk dat wij die nieuwe rekenregel introduceren, omdat onze kinderen aansluiting moeten vinden bij wiskunde en natuurkunde olympiades. “Het analytisch denken ontwikkelen en meegaan met de internationale trend stellen we voorop”, stelt Hoepel.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May