Duivenvoorde presenteert werk met jongeren Moengo
06 Apr 2016, 08:22
foto
Coco Duivenvoorde tijdens een werkweekend in Moengo.


Readytex Art Gallery verwelkomt donderdagavond de kunstenaar Coco Duivenvoorde. Zij geeft een presentatie over het werk dat zij tijdens haar residency bij Tembe Art Studio (TAS), doet met jongeren van Moengo.

Coco Duivenvoorde (1988) is een Nederlandse kunstenares, fotograaf en cultureel producent die verschillende projecten doet rondom sociale en/of politieke kunst en activisme en zich focust op tekst, poëzie en performance rondom de thema’s identiteit, feminisme, vriendschap, kolonialisme en racisme.
Tijdens haar residency (half januari tot half april) bij TAS verzorgde Duivenvoorde workshops fotografie voor jongeren in Moengo.

Duivenvoorde werkt met The 4 Messengers, een groep jongeren die sinds 2014 theaterworkshops volgen onder leiding van Tolin Alexander en ook al enkele voorstellingen gaven. Met deze en andere jongeren werkt zij aan een voorstelling, twee films en een fototentoonstelling die allemaal gepresenteerd zullen worden tijdens de onthulling van het theater 'This is not an art object, this is a theatre' op zaterdag 9 April in Moengo. Het idee voor de bouw van dit theater is ontstaan tijdens de residency en het is gemaakt voor en door mensen uit Moengo.

Op donderdag 7 april geeft Duivenvoorde om 19:30 uur in Readytex Art Gallery een korte lezing over haar werk en laten enkele leden van The 4 Messengers een preview zien van de voorstelling 'Sabi Sama Na Yu'. Ook zal de video 'Mi Sten' van Duivenvoorde, gebaseerd op de gesprekken en de verhalen gehoord en gelezen tijdens haar residency periode, vertoond worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May