Moeilijke tijden voor Special Olympics
05 Apr 2016, 20:48
foto
Minister Faizal Abdoelgafoer ontvangt een T-shirt van Special Olympics.


Deelname aan de Special Olympics, de spelen voor mensen met een beperking is geen eenvoudige zaak. De kosten lopen op, sponsoren haken af en het komen aan subsidie is een lijdensweg. “Vroeger was het vrijwilligerswerk, nu vragen de coaches een tegemoetkoming.” Aan het woord is Edward Gessel, voorzitter van het Special Olympics bestuur. Het bestuur was vrijdag voor een kennismakingsbezoek bij minister van Sport en Jeugdzaken (Sen J), Faizal Abdoelgafoer.

“De organisatie is afhankelijk van subsidies en kan het niet opbrengen om de mensen te betalen”, benadrukte Gessel. Veel van de kinderen hebben geen middelen om naar de trainingen te gaan. De deelname aan de zomerspelen vorig jaar in Los Angeles was succesvol, zegt Gessel. Maar het wordt moeilijker. Het bestuur hoopt op ondersteuning van het ministerie.

Abdoelgafoer maakt kennis met verschillende buurt- en sportorganisaties. Het is de bedoeling van het ministerie om de organisaties beter en continu te betrekken bij het beleid, zegt de voorlichting van S en J. Abdoelgafoer adviseerde het bestuur om subsidie aan te vragen bij het ministerie en onder de verschillende tehuizen een sportdag te organiseren. Op deze manier kunnen fondsen verzameld worden voor, onder meer, de ‘Dag van de mensen met een beperking’, op 3 december.

Special Olympics is al 36 jaar actief in Suriname en biedt mensen met een beperking de mogelijkheid om aan sport te doen. De organisatie heeft vanaf het begin aan alle spelen voor de doelgroep meegedaan. Naast voorzitter Gessel waren, Frank Cameron (oprichter Special Olympic), Eduard Held (trainer) en Johnny Jairam (Special Olympics kampioen), ook aanwezig bij het gesprek met de minister.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May