Headley keert terug naar oude directiefunctie Telesur
02 Apr 2016, 00:01
foto
Russ Headley spreekt de 75 Telesur-deelnemers aan de Avond Vierdaagse toe. (Foto: Telesur)


Russ Headley is ontlast als waarnemend directeur van Telesur. Hij gaat terug naar zijn oude functie als Chief Financial Officer. Met de waarneming is sinds vrijdag Mike Antonius belast, die eveneens uit het bedrijf afkomstig is, maar niet in de directie zat. De raad van commissarissen (rvc) laat de medewerkers van Telesur in een rondschrijven weten dat Antonius, met zijn commerciële achtergrond, in staat wordt geacht de noodzakelijke efficiëntieslag in de organisatie te maken.

De rvc, onder leiding van vicepresident-commissaris Jan Bolman, is vrijdag bijeen geweest. Het besluit is genomen om Antonius per onmiddellijke ingang te benoemen tot waarnemend directeur. De rvc had hiertoe een machtiging van de minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme, die de Staat als aandeelhouder vertegenwoordigt. President-commissaris Gardelito Hew A Kee is uitlandig.

In het schrijven aan Telesur-medewerkers deelt Bolman mee dat Headley van zijn taken en bevoegdheden als waarnemend directeur is ontlast om de accountants van de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD) hun werk zo effectief mogelijk te laten vervullen. Er is nog een CLAD-onderzoek gaande binnen het bedrijf.

Bolman legt uit in het schrijven dat de focus van het bedrijf ligt op klantvriendelijkheid en een commerciële aanpak. Antonius wordt in staat geacht om de klantvriendelijkheid hoge prioriteit te geven en de concurrentie met totaaloplossingen aan te gaan.

Starnieuws verneemt dat de bond bij Telesur zaterdagmorgen in een spoed algemene ledenvergadering bijeen zal komen. Aanvankelijk zou de vergadering vrijdag gehouden worden. Het is om organisatorische redenen niet gelukt om de ledenvergadering te houden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May